Hyvinvointia lähiharrastuksista

20.02.2021

Jokainen meistä tarvitsee vapaa-aikaa ja harrastuksia, jotka tuovat vaihtelua, rentoutusta ja mielihyvää. Harrastukset edistävät tutkitusti sekä fyysistä että henkistä hyvinvointiamme. Porvoolla on hyvät edellytykset luoda kaikille lapsille ja nuorille koulunkäynnin ja harrastukset sujuvasti yhdistävä arkipäivä.

Tolkkisissa paikallinen urheiluyhdistys on jo muutaman vuoden ajan järjestänyt liikuntatoimintaa heti koulupäivän jälkeen. Ryhmän osallistujat kävelevät itse harrastuspaikalle koulupäivän jälkeen, syövät välipalan yhdessä ja pelaavat eri pallopelejä parin tunnin ajan. Toiminta on monikielistä ja avointa, eikä osallistumismaksuja peritä. Näin lasten harrastustuokio hoituu päiväsaikaan ja samalla perheille mahdollistetaan kiireetön ja kuljetusvapaa arki-ilta. Kaikki ovat olleet todella tyytyväisiä!

Jatkokehitysaskeleena Tolkkisten koulu ja Eklöfska skolan on valittu Porvoon harrastusmallin pilottikohteeksi. Paraikaa kaupunki etsii lisää toimijoita, jotka voivat tarjota harrastusmahdollisuuksia koulupäivän yhteydessä. Haastankin kaikki tahot mukaan, ainoastaan mielikuvitus on rajana: partiolippukunnat, muusikot, tanssijat ja kulttuuritekijät, iltapäiväkerhot, vapaapalokunnat, marttajärjestöt, eläkeläisyhdistykset, seurakunnat jne. Kaikilla on varmasti jotain annettavaa tähän tärkeään työhön!

Porvoon koulurakennukset ja -pihat tarjoavat hyvät puitteet monipuoliselle harrastustoiminnalle, kuten myös viimeaikaiset panostukset lähiliikuntapaikkoihin. Pysyvän harrastusmallin luomisessa kaupungin koulutuspalvelut sekä kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut ovat avainasemassa, jotta kolmannen sektorin osaaminen voidaan hyödyntää parhaimmalla mahdollisella tavalla. Ihannetilanteessa voimme integroida harrastustoiminta luontevaksi osaksi lastemme arkea ja koulupäivää.

Kaupungin strategiassa on jo pitkään puhuttu sujuvan ja kestävän arjen sekä fiksun arkiliikkumisen  puolesta. Rohkea ja ennakkoluuloton lähiharrastusmahdollisuuksien parantaminen on Porvoolle oikea askel kohti vaivattomampaa ja terveellisempää arkea!

Johnny Holmström

yhdistysaktiivi Tolkkisista

kuntavaaliehdokas (RKP), Porvoo

 

TEKSTI JULKISTETTU UUSIMAA-LEHDESSÄ 20.2.2021

JohnnyHolmstrom

Jag är pappa till fyra barn i åldern 8-18 år och bor med fru och familj i Tolkis. Som 41-åring är jag övertygad om att jag har den kunskap, vilja och samarbetsförmåga som krävs för att jobba för ett ännu bättre Borgå!